ŚWIĄTECZNO   WIGILIJNY
CATERING   W   HOTELU   TATRA

ŚWIĄTECZNY CATERING

Smaczne i domowe posiłki z zachowaniem tradycyjnych receptur to nieodłączna część udanej Wigilii. Dlatego zapraszamy do skorzystania z naszego cateringu świątecznego, gdzie wszystkie dania przygotowywane są wyłącznie na świeżych lokalnych produktach. Nasz szef kuchni dba o to by przygotowywane potrawy były zgodne z przepisami naszych babć.

Hotel Tatra Zakopane - świąteczny catering

Zakąski zimne:

  • Tatar z łososia a'la sushi , sos teriyaki – 10 zł/100 g
  • Śledź po japońsku - 6 zł/ 100 g ( średnia porcja 150 g)
  • Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli i wiśni - 4 zł/100 g ( średnia porcja 150 g)
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem - 4zł/100 g- ( średnia porcja 150 g)
  • Śledź w oleju - 4 zł/100g ( średnia porcja 100g )
  • Karp po żydowsku - 7zł/100g ( średnia porcja 200 g)
  • Ryba po grecku (tilapia) - 5zł/100g ( średnia porcja 200 g)
  • Domowy pasztet z żurawiną - 2,50 zł/100g
  • Pasztet z dziczyzny w cieście - 5zł/100g
  • Auszpik z porem i szynką - 3,50 zł/100g
  • Sałatka jarzynowa - 1,50 zł/100g

Ryby i mięsa z własnej wędzarni :

  • Łosoś - 10 zł/100g
  • Pstrąg górski - 15 zł/1szt. (ok. 300 g)
  • Schab - 3,50 zł/100g
  • Polędwiczki wieprzowe - 4zł/100g
  • Boczek - 3,50 zł/100g

Zupy :

  • Wigilijny barszcz czerwony - 15 zł/1l
  • Postna nalewka z suszonych grzybów z makaronem łazankowym - 18 zł/1l
  • Żurek staropolski - 18 zł/1l

Pierogi, uszka, krokiety :

  • Pierogi z bryndzą - 4 zł/100g (10 szt. ok 300 g)
  • Pierogi z kapustą i grzybami – 3,50 zł/100g
  • Uszka z grzybami – 4,50 zł/100g (ok 7 szt)
  • Krokiety z kapustą i grzybami- 8 zł/1szt.

Drugie dania :

  • Dzwonki z karpia w złocistej panierce - 7zł/ 100g (porcja ok 200 g)
  • Filet z dorsza panierowany / smażony lub do usmażenia -7 zł/100g (porcja ok 200g)
  • Kaczka pieczona z sosem cydrowym lub w sosie własnym 35 zł/1kg (kaczka ok 1,6 kg)
  • Kotlet De Volaille -7 zł/100g ( porcja ok 150 g )
  • Pieczeń rzymska w plastrach boczku w sosie pieczarkowym -3,50 zł/100g
  • Żeberka w sosie BBQ -7 zł/100g (porcja ok 300g)

Dodatki :

  • Gołąbki z włoskiej kapusty z kaszą gryczaną w sosie grzybowym - 2,50 zł/100g (porcja ok 100g)
  • Ziemniak pieczony w ziołach - 4zł/100g (porcja ok 150 g)
  • Zestaw surówek ( ćwikła z chrzanem , marchewka , seler) - 2,50 zł/100g (porcja ok 200g)
  • Rydze smażone na maśle z cebulą (gotowe do podgrzania na patelni) - 6 zł/100g
  • Kompot z suszu - 10 zł/1l

Ciasto :

  • Sernik - 32 zł/kg
  • Szarlotka - 25 zł/kg
  • Makowiec zawijany - 35zł/kg